Program de lucru și călătorii

Work and Travel Program

American Dream sarađuje sa velikim brojem sponzorskih agencija, iz kog razloga smo u mogućnosti da ispunimo svaku želju kandidata što se tiče lokacije i poslodavca.

Sarađujemo sa više od 400 poslodavaca širom Amerike,zbog čega smo u mogućnosti da ponudimo baš pravu avanturu za Vas.

Nastojimo da svakom kandidatu prezentujemo i ponudimo program spram njegovog ili njenog karaktera i afiniteta, jer nam nije cilj niti želja da nekoga pošaljemo na program gde neće videti sebe i gde neće imati najbolje leto u životu. Jer i vi i mi želimo isto – da vam obezbedimo najbolje leto u životu!

Svaki kandidat je poseban, pa isto tako su i svaka lokacija i poslodavac. Trudimo se da povežemo kandidate, poslodavce i lokacije, tako da to bude pobednička kombinacija.

American Dream je nastao iz ljubavi prema Americi i kulturnoj razmeni i iz želje da se pomogne svim zainteresovanim studentima da vide i dožive svoj američki san.

Svi zaposleni u agenciji su višestruki učesnici Work and Travel Programa, a vlasnik je predstavnik Work and Travel alumni organizacije Srbije i stipendista SAD-a.

Jedina smo agencija na Balkanu koja nudi mogućnost otplate programa iz Amerike, i to bez posredovanja banaka i drugih institucija. Na ovaj način, pomažemo kandidatima da ostvare svoj američki san.

prijavite se
Agencija posluje samo sa proverenim i sigurnim poslodavcima
American Dream sarađuje samo sa najeminentnijim i najboljim poslodavcima među kojima su::
Obaveze prema agenciji

Koje su cene:

Agencija nudi opcije:

 • Full Placement Program – agencija i sponzor pronalaze posao i smeštaj
 • Self Placement Program – kandidat sam pronalazi poslodavca i smeštaj

Po potpisivanju ugovora, kandidat uplaćuje iznos od 8.000 RSD na račun agencije American Dream na ime prijave na Program.

Program se može platiti na više načina, a način koji se pokazao najpovoljnijim, prema ranijim kandidatima, je opcija otplate programa iz Amerike. Za ovaj vid otplate nije potrebno nikakvo posredovanje banke. Na ovaj vid otplate imaju pravo svi kandidati.

Full Placement opcija:

CENA PROGRAMA:

Ponuda 1: Cena iznosi $1550 – Otplata programa pre odlaska u Ameriku. Kandidati plaćaju program u 3 rate. Prva rata od $400 se isplaćuje mesec dana nakon potpisivanja ugovora sa agencijom. Druga rata od $500 se isplaćuje po potpisivanju radnog ugovora sa poslodavcem. Treća rata od $650 se uplaćuje po dobijanju vize.

Ponuda 2: Cena iznosi $1650 – Otplata programa iz Amerike. Kandidati plaćaju program u 2 rate. Prva rata od $500 se isplaćuje po potpisivanju radnog ugovora sa poslodavcem. Ostatak od $1150 se uplaćuje iz Amerike.

Napomena: Kontaktirati agenciju i raspitati se da li je ostalo slobodnih opcija da se plati čitav program iz Amerike (60 programa godišnje). Ako ima slobodnih mesta, onda možete da isplatite čitavih $1650 iz Amerike.

 

Self Placement opcija:

CENA PROGRAMA:

Cena programa iznosi $1250 – Plaćanje se vrši u 3 rate. Prva rata od $400 se isplaćuje mesec dana nakon potpisivanja ugovora sa agencijom. Druga rata od $500 se isplaćuje po potpisivanju radnog ugovora sa poslodavcem. Treća rata od $350 se uplaćuje po dobijanju vize.

 

Sve uplate se vrše u domaćoj valuti, u protivvrednosti dolara na dan uplate, po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Nema nikakvih skrivenih troškova mimo svih navedenih troškova na ovoj stranici.

U cenu nije uračunato:

 • SEVIS FEE – $35 i uplaćuje se ogranku Departmant of State pre viziranja
 • Taksa za vizranje u ambasadi – $160 i uplaćuje se američkoj ambasadi
 • Troškovi smeštaja i ishrane kandidata tokom programa
 • Troškovi avionske karte, života, kao i transporta kandidata tokom trajanja programa

U slučaju odustajanja od programa ili odbijene vize, a da nije uplaćeno osiguranje, zadržava se sledeći iznos:

 • Ukoliko kandidat ne obavesti agenciju o odustajanju od programa PRE zakazanog intervjua sa poslodavcem, kandidat će morati da plati $150.
 • Kandidat koji ne poštuje vremenska ograničenja će se smatrati da je odustao od programa I biće mu/joj naplaćen iznos u skladu sa statusom prijave.
 • Ako kandidat prihvati posao I onda odustane, pre izdavanja DS formulara, biće mu naplaćeno $350.
 • U slučaju nedobijanja vize, zadržava se $300, kao i prijava na program

 

Novac se ne vraća po dobijanju DS formulara, po dobijanju vize, po početku programa, pri gubljenju posla, i kandidat je u dužnosti da izmiri sve preostale obaveze, kako prema sponzorima, tako i prema agenciji.

Osiguranje u slučaju odbijanja vize:

 American Dream Vam nudi mogućnost da zaključite polisu osiguranja u iznosu od $100 (u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate).

U slučaju da ne dobijete vizu:

 • American Dream će vam vratiti celokupan iznos od $300 koji se zadržava u slučaju odbijene vize.
Vukasin Kosic
Vukasin Kosic
2020-10-05
Od momenta odlučivanja prijave na Internship program, do sletanja na USA tlo je prošlo manje od mesec dana. Sve preporuke za rad agencije.
nikolina stolnik
nikolina stolnik
2020-09-22
Sve riječi pohvale za agenciju koja ti omogućuje da ipak ostvariš neke želje i snove koje si imala prilikom zadnje posjete SAD-u. Još više riječi zahvale Vladimiru koji je uvijek dostupan, pa makar i sada s 8h razlike:D the man s pravim savjetima, spreman pomoći u bilo kojem trenutku i smislu riječi, profesionalan i s previše iskustva. Hvala jos jednom American Dreamu i Vladimiru uz sve preporuke svih budućim korisnicima.
Jelena Radmanovic
Jelena Radmanovic
2020-08-23
Veliko hvala Vladimiru za najbolje zivotno iskustvo do sada! Sve je proslo sjajno, a program sam platila iz Amerike dok sam radila!
Marina Colakovic
Marina Colakovic
2020-08-23
Izuzetno sam zadovoljna radom agencije, personalizovanom uslugom i sjajnim Vladom Veselinovicem! Uvek je bio dostupan i rad da odgovori na sva moja pitanja. Ovaj program može biti veliki izazov za sve studente a Vlada je tu da vas podrži, usmeri i posavetuje. Sve preporuke i radujem se novoj saradnji!
Jelica Stanić
Jelica Stanić
2020-08-23
Sve pohvale za agenciju i Vladimira koji je maksimalno posvećen, odgovoran i profesionalan i uvek spreman da odgovori na sva pitanja, nedoumice, zahteve i nadje kompromis tako da ceo proces prodje bez imalo muke i sa osmehom na licu? Uz takvu ažurnost i organizaciju, malo ko može da se takmiči sa American Dream-om✈?
Milos Tadic
Milos Tadic
2020-08-22
Prijateljski i ujedno profesionalan pristup. Sve pohvale, 2021. nas čeka ☺️
Maja Mirković
Maja Mirković
2020-07-18
I would 100% recommend this agency to anyone who is uncertain on which one they would go with. Vladimir is very helpful, professional and devoted to making his clients satisfied with the service and he does all in a friendly, stress-free manner :)
Vaffanculo
Vaffanculo
2020-06-17
Najbolja agencija kod nas za W&T! Ljubazni i profesionalni. Uvek izlaze u susret na svako pitanje. Takođe jedno veliko BRAVO i za Vladimira. ?
Ljiljana Djordjevic
Ljiljana Djordjevic
2020-06-09
Sve pohvale za agenciju, takodje i za Vladu koji je na raspolaganju 24/7 ? jako je iskren, prijatan, ljubazan, posvecen i pre svega strpljiv sa pitanjima... Sve preporukee! Veliki pozdrav ?