J1 Internship Program – Stručna Praksa U Americi

Šta je to internship ili Training Program?

Internship ili Training Program su programi stručnog usavršavanja za struku koju ste odabrali kao životni poziv. Internship i Training Program u Americi je jedan od mnogih programa kulturne razmene koje je ovlastio Departmant of State Sjedinjenih Američkih Država, a koje se sprovede uz posredovanje ovlaštenih sponzorskih agencija od strane Departmant of State.

Kandidati će dobiti uvid u način poslovanja najvećih i najprestižnijih kompanija na svetu, a u isto vreme će biti plaćeni za svoj rad podjednako kao I svoje američke kolege sa kojima će obavljati praksu.

KOLIKO DUGO TRAJE PROGRAM?

Trajanje Programa je u periodu od 3-12 meseci (Vi imate pravo da birate koliko biste dugo želeli da budete na Programu), a nakon Programa biste imali dodatnih 30 dana da putujete unutar Sjedinjenih Američkih Država I obiđete sve znamenitosti i lokacije koje ste oduvek želeli! Učestvovanjem na programu biste imali uvid u američki način poslovanja najvećih kompanija na svetu, kao i dobit od sertifikata o uspešno obavljenom programu, kao i pregršt preporuka od strane samih poslodavaca.

prijavite se
KO MOŽE DA APLICIRA?
Pravo na aplikaciju imaju kandidati koji ispunjavaju sledeće kriterijume:

Napomena: Internship i Training Program su potpuno identični programi, jedino se razlikuju uslovi koji trebaju biti ispunjeni da bi kandidat bio smatran validnim učesnikom

Opšti uslovi:

 • Napredno znanje engleskog jezika
 • Iskustvo u datoj branši za koju praksu/training aplicira
 • Uverenje o studiranju/diplomiranju na fakultetu koji je relevantan praksi/internship programu
 • Želja za napredovanjem
 • Pasoš koji će biti validan najmanje 6 meseci nakon isteka programa

Za Internship Program:
Da je kandidat pri kraju studija na datom smeru iz kojeg aplicira za stručnu praksu.

ili

Da je diplomirao/masterirao/doktorirao na datom smeru ne pre više od 12 meseci.

Za Training Program:
Ako je proslo više od 12 meseci od diplomiranja sa datog smera za koji kandidat aplicira na program, onda je neophodna diploma I godinu dana radnog iskustva iz date oblasti.

ili

Ako kandidat nema formalno visoko obrazovanje za datu oblast, onda je neophodno minimum od 5 godina radnog iskustva u datoj struci kako bi imao pravo prijave na Training Program

PITANJA I ODGOVORI
 • Da li imam obezbeđeno zdravstveno osiguranje?

  Da. Svaki kandidat koji ide preko American Dream agencije ima zdravstveno osiguranje obezbeđeno tokom trajanja radnog dela programa.

 • Da li imam obezbeđen smeštaj I koliko košta?

  Da. Svaki kandidat koji ide preko American Dream agencije ima obezbeđen smeštaj.
  Cene smeštaja variraju od grada I države u kojoj boravite, a može da varira od $0 – $500 mesečno.
  Sve stručne prakse iz oblasti poljoprivrede imaju besplatan smeštaj!

 • Kolike su prosečne satnice?

  Satnice variraju od stručne prakse i pozicije. Satnice variraju od $8.50 pa sve do $20 na sat.
  Kandidati koji idu na program će biti podjednako plaćeni kao i svoje američke kolege.
  Prosečna mesečna zarada je između $2000 i $3000.

 • Da li mogu program da platim iz Amerike?

  Da. Svi kandidati koji idu preko American Dream agencije imaju pravo otplate programa na više načina, a jedan od načina je iz Amerike ili po povratku sa programa. Za ove vidove otplate NIJE neophodan kredit iz banke!

  Napomena: Za neke od ovih opcija je neophodan žirant. Raspitati se u agenciji za detalje.

 • U slučaju odbijene vize, da li se zadržava neka suma novca?

  U slučaju odbijene vize, agencija zadržava samo prijavu na program, ostatak novca se refundira.

  Napomena: Na nekim stručnim praksama sponzori zadržavaju određen iznos novca, kao i američka ambasada I State Department.

SPONZORI
Detaljnije o našim sponzorima, njihovim cenama i stručnim praksama koje oni nude možete pročitati na sledećim linkovima:
HOTELIJERSTVO, TURIZAM, GASTRONOMIJA, MENADŽMENT, EKONOMIJA
detaljnije
POLJOPRIVREDA, ENOLOGIJA i VETERINA
detaljnije
Vukasin Kosic
Vukasin Kosic
2020-10-05
Od momenta odlučivanja prijave na Internship program, do sletanja na USA tlo je prošlo manje od mesec dana. Sve preporuke za rad agencije.
nikolina stolnik
nikolina stolnik
2020-09-22
Sve riječi pohvale za agenciju koja ti omogućuje da ipak ostvariš neke želje i snove koje si imala prilikom zadnje posjete SAD-u. Još više riječi zahvale Vladimiru koji je uvijek dostupan, pa makar i sada s 8h razlike:D the man s pravim savjetima, spreman pomoći u bilo kojem trenutku i smislu riječi, profesionalan i s previše iskustva. Hvala jos jednom American Dreamu i Vladimiru uz sve preporuke svih budućim korisnicima.
Jelena Radmanovic
Jelena Radmanovic
2020-08-23
Veliko hvala Vladimiru za najbolje zivotno iskustvo do sada! Sve je proslo sjajno, a program sam platila iz Amerike dok sam radila!
Marina Colakovic
Marina Colakovic
2020-08-23
Izuzetno sam zadovoljna radom agencije, personalizovanom uslugom i sjajnim Vladom Veselinovicem! Uvek je bio dostupan i rad da odgovori na sva moja pitanja. Ovaj program može biti veliki izazov za sve studente a Vlada je tu da vas podrži, usmeri i posavetuje. Sve preporuke i radujem se novoj saradnji!
Jelica Stanić
Jelica Stanić
2020-08-23
Sve pohvale za agenciju i Vladimira koji je maksimalno posvećen, odgovoran i profesionalan i uvek spreman da odgovori na sva pitanja, nedoumice, zahteve i nadje kompromis tako da ceo proces prodje bez imalo muke i sa osmehom na licu? Uz takvu ažurnost i organizaciju, malo ko može da se takmiči sa American Dream-om✈?
Milos Tadic
Milos Tadic
2020-08-22
Prijateljski i ujedno profesionalan pristup. Sve pohvale, 2021. nas čeka ☺️
Maja Mirković
Maja Mirković
2020-07-18
I would 100% recommend this agency to anyone who is uncertain on which one they would go with. Vladimir is very helpful, professional and devoted to making his clients satisfied with the service and he does all in a friendly, stress-free manner :)
Vaffanculo
Vaffanculo
2020-06-17
Najbolja agencija kod nas za W&T! Ljubazni i profesionalni. Uvek izlaze u susret na svako pitanje. Takođe jedno veliko BRAVO i za Vladimira. ?
Ljiljana Djordjevic
Ljiljana Djordjevic
2020-06-09
Sve pohvale za agenciju, takodje i za Vladu koji je na raspolaganju 24/7 ? jako je iskren, prijatan, ljubazan, posvecen i pre svega strpljiv sa pitanjima... Sve preporukee! Veliki pozdrav ?