ŠTA JE WORK AND TRAVEL PROGRAM?

Work and Travel Program je program kulturne razmene odobren od strane Department of State Sjedinjenih Američkih Država kao program koji daje mogućnost stranim studentima da vide i iskuse američki način života. Work and Travel Program u Americi je jedan od mnogih programa kulturne razmene koje je odobrio Departmant of State Sjedinjenih Američkih Država, a koje se sprovode uz posredovanje ovlašćenih sponzorskih agencija od strane Departmant of State.

Kandidati će imati mogućnost da žive, rade i upoznaju Ameriku tokom trajanja programa (4-5 meseci trajanja). Kandidati će moći da rade zajedno sa svoijm kolegama iz Amerike, da budu podjednako plaćeni, cenjeni i uveženi kao i američke kolege. Imaće mogućnost da putuje i upoznaju mnoštvo različitih kultura i ljudi i tako da se obogate za čitav život.

Work and Travel

PRIJAVITE SE
WORK AND TRAVEL PROGRAM SA NAMA

American Dream sarađuje sa velikim brojem sponzorskih agencija, iz kog razloga smo u mogućnosti da ispunimo svaku želju kandidata što se tiče lokacije i poslodavca.

Sarađujemo sa više od 400 poslodavaca širom Amerike, zbog čega smo u mogućnosti da ponudimo baš pravu avanturu za Vas.

Nastojimo da svakom kandidatu prezentujemo i ponudimo program spram njegovog ili njenog karaktera i afiniteta, jer nam nije cilj niti želja da nekoga pošaljemo na program gde neće videti sebe i gde neće imati najbolje leto u životu. Jer i Vi i mi želimo isto – da Vam obezbedimo najbolje leto u životu!

Svaki kandidat je poseban, pa isto tako su i svaka lokacija i poslodavac. Trudimo se da povežemo kandidate, poslodavce i lokacije, tako da to bude pobednička kombinacija.

Work and Travel

KO MOŽE DA APLICIRA NA WORK AND TRAVEL PROGRAM?
Pravo na aplikaciju imaju kandidati koji ispunjavaju sledeće uslove za prijavu na Work and Travel Program:

Uslovi za prijavu na Work and Travel Program po pravilima Ambasade SAD-a u Beogradu su:

 • Redovan student akreditovanog fakulteta ili visoke škole (osnovne, master, specijalističke ili doktorske studije)
 • Redovnost polaganja ispita i studentskih obaveza
 • Želja za napredovanjem
 • Pasoš koji će biti validan najmanje 6 meseci nakon isteka programa
 • Osnovno znanje engleskog jezika
 • Želja za putovanjem i avanturom

Ambasada SAD-a u Beogradu propisuje ova pravila za prijavljivanje, a ona su dosta opšta i štura koliko možete videti. Ko ispunjava sve ove uslove, ali nije „dobar“ studnet po njihovim kriterijumima, biva često odbijen.

U nastavku ćete videti naše preporuke po kojima biste trebali sigurno dobiti vizu. Ovo je potkrepljeno višegodišnjim iskustvom, kao i statistikom više agencija i skoro 5000 viziranjih studenata.

Slobodno nas uvek možete kontaktirati i pitati za mišljenje o pojedinačnom slučaju i šansom za dobijanje vize.

Naši Preporučeni Uslovi za prijavu na Work and Travel Program su:

 • Da je kandidat redovno upisao fakultet ili visoku školu nakon redovno završene srednje škole.
 • Da kandidat ima onoliko godina koliko bi trebao imati da je redovno upisivao i završavao školovanje godinu za godinu.
 • Da nema više od 26 godine starosti.
 • Da je polagao redovno ispite i da je redovno upisivao sledeću školsku godinu.
 • Da nije padao sa budžeta na samofinansiranje.
 • Da nije prelazio sa jednog fakulteta na drugi.
 • Da ima onoliko ESP bodova na viziranju koliko bi imao da je čistio redovno godine i dao minimum 2 ispita iz tekućeg semestra.
 • Ako je na master ili doktorskim studijama , da ih je upisao/la godinu za godinu bez pauze.
 • Da ima prosek ocena iznad 8.0
 • Da nema rodbinu u Americi koji tamo boravo ilegalno i bez pravnog osnova ostanka u istoj.
 • Da nema krivične prekršaje niti gonjenja.
 • Da zna engleski jezik dovoljno za osnovnu konverzaciju.
American Dream I Work and Travel

American Dream je nastao iz ljubavi prema Americi i kulturnoj razmeni i iz želje da se pomogne svim zainteresovanim studentima da vide i dožive svoj američki san.

Svi zaposleni u agenciji su višestruki učesnici Work and Travel Programa, a vlasnik je predstavnik Work and Travel alumni organizacije Srbije i stipendista SAD-a.

Jedina smo agencija na Balkanu koja nudi mogućnost otplate programa iz Amerike, i to bez posredovanja banaka i drugih institucija. Na ovaj način, pomažemo kandidatima da ostvare svoj američki san.

Trudimo se da svima izađemo u susret po pitanju posla, lokacije, smeštaja, odabira avionske karte i svega vezanog za kompletan Work and Travel Program.

I mi sami smo bili mladi studenti koji su imali ogromne želje i ambicije, pa tako i sami znamo koliko Vam je teško pri odabiru svega, kao i samog usklađivanja obaveza na fakultetu, kući ili poslu. Zato smo mi tu da Vam olakšamo proces i završimo sve što je do nas, a za ono što nije do nas, tu smo da Vas istinski savetujemo da povučete najbolje poteze i korake kako biste uspeli da ostvarite Vaše ciljeve.

Svakom kandidatu ćemo iskreno reći i saopštiti kakve su im šanse za dobijanje vize u Ambasadi SAD-a, kao i šanse pri dobitku određenog posla i drugih stvari. Cilj nam je da ostvarimo prijateljski odnos i da ostanemo bliski i daleko posle Work and Travel Programa i Vaše avanture u Americi.

 

 

PITANJA I ODGOVORI
 • Da li imam obezbeđeno zdravstveno osiguranje tokom Work and Travel Programa?

  Da. Svaki kandidat koji ide preko American Dream agencije ima zdravstveno osiguranje obezbeđeno tokom trajanja programa. Svi kandidati si osigurani na $350.000,00, ako dođe do bilo kakve komplikacije ili problema. Kandidatima je sve pokriveno, sem participacije koja iznosi $30-$50, zavisno od države i samo teškoće intervencije/pregleda. U slučaju ozbiljnijih intervencija, sve je apsolutno pokriveno. Jedino što nije pokriveno osiguranjem je očno i stomatološko lečenje, jer su to mahom hronična oboljenja, a osiguranje nije namenjeno za lečenje hroničnih tegoba.

 • Da li imam obezbeđen smeštaj tokom Work and Travel Programa I koliko košta?

  Da. Svaki kandidat koji ide preko American Dream agencije ima obezbeđen smeštaj.
  Cene smeštaja variraju od grada I države u kojoj boravite, a može da varira od $0 – $500 mesečno. Mahom su svi smeštaji deljeni sa 1-2 dodatne osobe. Ovde ćete imati priliku da iskusite život sa ljudima iz druge kulture i države, jer većinom slučaja su ti studenti iz drugih država 🙂

  Kod nekih stanodavaca je potreban depozit u visine pola ili jedne čitave mesečne rente, ali postoje i oni koji ne naplaćuju depozit. Ako se depozit uplaćuju, on se refundira pre samog odlaska kući sa programa ili neposredno po dolasku kući nama agenciji pa mi prosleđujemo kandidatima.

 • Kolike su prosečne satnice na Work and Travel Programu?

  Satnice variraju od države i pozicije na kojoj radi kandidat. Satnice variraju od $3 + bakšiš pa sve do $16 na sat.
  Kandidati koji idu na program će biti podjednako plaćeni kao i svoje američke kolege.
  Prosečna mesečna zarada je između $2000 i $3000. Studentima će biti skidan porez, ali pošto nisu državljani, biće im refundiran porez na kraju tekuće fiskalne godine.

 • Da li mogu Work and Travel Program da platim iz Amerike?

  Da. Svi kandidati koji idu preko American Dream agencije imaju pravo otplate programa na više načina, a jedan od načina je iz Amerike ili po povratku sa programa. Za ove vidove otplate NEMA kamate NITI je neophodan kredit iz banke!

  Napomena: Za neke od ovih opcija je neophodan žirant. Raspitati se u agenciji za detalje.

WORK AND TRAVEL PROGRAMA SA NAMA
Detaljnije o našem programu, cenama i uslovima možete pročitati na sledećem linku:
Work and Travel
Work and Travel Program
Cena
Vukasin Kosic
Vukasin Kosic
2020-10-05
Od momenta odlučivanja prijave na Internship program, do sletanja na USA tlo je prošlo manje od mesec dana. Sve preporuke za rad agencije.
nikolina stolnik
nikolina stolnik
2020-09-22
Sve riječi pohvale za agenciju koja ti omogućuje da ipak ostvariš neke želje i snove koje si imala prilikom zadnje posjete SAD-u. Još više riječi zahvale Vladimiru koji je uvijek dostupan, pa makar i sada s 8h razlike:D the man s pravim savjetima, spreman pomoći u bilo kojem trenutku i smislu riječi, profesionalan i s previše iskustva. Hvala jos jednom American Dreamu i Vladimiru uz sve preporuke svih budućim korisnicima.
Jelena Radmanovic
Jelena Radmanovic
2020-08-23
Veliko hvala Vladimiru za najbolje zivotno iskustvo do sada! Sve je proslo sjajno, a program sam platila iz Amerike dok sam radila!
Marina Colakovic
Marina Colakovic
2020-08-23
Izuzetno sam zadovoljna radom agencije, personalizovanom uslugom i sjajnim Vladom Veselinovicem! Uvek je bio dostupan i rad da odgovori na sva moja pitanja. Ovaj program može biti veliki izazov za sve studente a Vlada je tu da vas podrži, usmeri i posavetuje. Sve preporuke i radujem se novoj saradnji!
Jelica Stanić
Jelica Stanić
2020-08-23
Sve pohvale za agenciju i Vladimira koji je maksimalno posvećen, odgovoran i profesionalan i uvek spreman da odgovori na sva pitanja, nedoumice, zahteve i nadje kompromis tako da ceo proces prodje bez imalo muke i sa osmehom na licu? Uz takvu ažurnost i organizaciju, malo ko može da se takmiči sa American Dream-om✈?
Milos Tadic
Milos Tadic
2020-08-22
Prijateljski i ujedno profesionalan pristup. Sve pohvale, 2021. nas čeka ☺️
Maja Mirković
Maja Mirković
2020-07-18
I would 100% recommend this agency to anyone who is uncertain on which one they would go with. Vladimir is very helpful, professional and devoted to making his clients satisfied with the service and he does all in a friendly, stress-free manner :)
Vaffanculo
Vaffanculo
2020-06-17
Najbolja agencija kod nas za W&T! Ljubazni i profesionalni. Uvek izlaze u susret na svako pitanje. Takođe jedno veliko BRAVO i za Vladimira. ?
Ljiljana Djordjevic
Ljiljana Djordjevic
2020-06-09
Sve pohvale za agenciju, takodje i za Vladu koji je na raspolaganju 24/7 ? jako je iskren, prijatan, ljubazan, posvecen i pre svega strpljiv sa pitanjima... Sve preporukee! Veliki pozdrav ?